BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Maandag 2017-06-26 te 20.00 tot en met 2017-06-26

soort aktiviteit :

Voordracht

De mooiste aquariumplanten door Albert Sanderse

dit gaat door in :  Zaal O.C.Runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt
en wordt georganiseerd door :

Tanichthys Hasselt

Meer inlichtingen :  Albert Sanderse komt uit Goes in Zeeland en hij brengt ons deze avond een lezing van meer dan 100 dia's over de mooiste aquariumplanten.
 
Naast het gegeven dat aquariumhouden één van de mooiste hobby’s is, blijft het toch maar een zwakke afspiegeling van de natuur. Om het zo optimaal mogelijk te doen is het van belang dat macro en micro organismen in het aquarium kunnen ontwikkelen en blijven leven. Daar moeten we een zo goed mogelijke situatie voor scheppen en dat is niet zo eenvoudig.
 
Daarom praten we over filteren en hoe, de bodemsamenstelling en waarom. Wanneer we daar wat meer over weten, dan kunnen we kijken welke planten bereid zijn om in die omstandigheden te groeien, en hoe kunnen we de planten daarbij helpen. Ook spreken we gezamenlijk hoe we de planten het beste kunnen plaatsen in het aquarium, met de beste contrasten in kleur en vorm.
 
We moeten echter niet vergeten dat planten niet alleen een functie in het aquarium hebben, maar ook een functie als decoratiemiddel voor het aanzien van het aquarium. Het oog wil natuurlijk ook wat.
 
Natuurlijk wordt ook het terugtoppen van de planten en de levensduur besproken. We mogen niet vergeten dat planten niet het eeuwige leven hebben. Al met al een lekkere lezing, die voor iedereen wat nieuws heeft. Het is een lezing die door vele aquariumverenigingen erg gewaardeerd werd en goede recensies heeft verworven.
 
Zeker niet missen dus! Tijdens de pauze de traditionele tombola die ook deze keer weer goed gevuld zal zijn.

tel : 011/27.16.12

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

Affiche A4 ;

 

Terug naar overzicht