BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Maandag 2017-10-09 te 20.00 tot en met 2017-10-09

soort aktiviteit :

Voordracht

Koraalbleking, een wereldwijd probleem?
 

dit gaat door in : Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt
en wordt georganiseerd door :

Tanichthys Hasselt

Meer inlichtingen :
Koraalriffen over de hele wereld verdwijnen met een ongekende snelheid. Een team van duikers, fotografen en wetenschappers onderzochten het fenomeen van de wereldwijde koraalbleking. Zij brengen ons een verhaal en beelden die ons met verstomming zullen slaan.
 
Sinds hun reis begon wisten ze dat ze het fenomeen op een krachtige manier zouden kunnen onthullen als ze visueel bewijs van koraalbleking konden vastleggen. Nu is het tijd om dat verhaal te vertellen en te tonen. 
 
Het is nog niet te laat voor de koraalriffen, net zoals voor de vele andere ecosystemen die de uitdagingen van de klimaatverandering tegenkomen. Het is nog steeds mogelijk om de koers te verminderen waarop het klimaat verandert en dat is vandaag de dag in onze macht. Enkel de wil van de politiek ontbreekt vaak nog...
 
Ook in onze aquaria krijgen we met koraalbleking te maken. Hoe mooier uw koralen kleuren, des te vaker zal u kennis maken met koraalbleking!
Het is dansen op een slappe koord, te veel of te weinig licht, te warm of te koud water, te weinig of te veel fosfaten en nitraten, vrijwel al deze factoren kunnen aanleiding zijn tot koraalbleking.
Leer er meer over tijdens deze boeiende avond.
 
Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

tel : 011/27.16.12

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

Affiche A4 ;

 

Terug naar overzicht