BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Vrijdag 2017-12-01 te 20.00 tot en met 2017-12-01

soort aktiviteit :

Voordracht

 Dwergcichliden van Bruno Machis

dit gaat door in :  ons lokaal
en wordt georganiseerd door :

Aquarianen Gent vzw.

Meer inlichtingen :  Dhrn Dirk Van Damme, Philippe Van Overmeire en nog anderen moeten het hebben van cichliden met een robuust uiterlijk en grootte. Denken wij maar aan de reuzen onder de cichliden van Midden-Amerika en de grotere soorten van het Tanganyika-meer. De spreker van vanavond gaat het over gans wat anders hebben namelijk over de kleine baarsachtigen die dwergcichliden worden genoemd.

Gezien “nano” aquaria momenteel een hype zijn zullen deze bevallige visjes zeker in de smaak vallen van menig liefhebber. Schuilt er echter geen addertje in het gras? Voelen dwergcichliden zich wel in hun sas in een klein aquarium? Ik zou het niet weten. De voordracht van vanavond zal ons meer duidelijk maken in dit verband.

Dwergcichliden zijn qua kleuren, vormen en gedragspatronen een streling voor het oog. Ik zou zeggen: voor elk wat wils. Groot of klein, een liefhebber zal altijd een grote keus hebben maar moet altijd rekening houden met de afmetingen van het aquarium in functie van de grootte van de woonruimte.

Enkel door te komen luisteren, gaat u de verschillende mogelijkheden kunnen nagaan.

E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht