BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Vrijdag 2023-05-05 te 20.00 tot en met 2023-05-05

soort aktiviteit :

Vergadering

 Pirates of the Caribbean
door Ronny Vannerom

dit gaat door in :  Al onze clubbijeenkomsten gaan door in ons lokaal.
Gebouwen RISTA vzw, Wervikhovestraat te 8800 Roeselare (*)
Inkom is steeds gratis, ook voor niet leden !
De deuren gaan open om 20 uur. De bijeenkomst start stipt om 20u30.

(*) Stel je GPS in op Wervikhovestraat, hoek David Tenierstraat, Roeselare
daar is de inrit naar de parking te vinden.
en wordt georganiseerd door :

Exotica Roeselare vzw.

Meer inlichtingen :  Indien jullie de naam van de titel lezen, denken jullie waarschijnlijk aan de films met oa Johnny Depp, maar nee vandaag gaan we enkele van de vissen uit de Caraïbische eilanden bekijken.

Volgens de IUCN – RED LIST zou de helft van alle Caraïbische zoetwater vissen bedreigd zijn met uitsterven. Een uitdrukking om toch eventjes verder te onderzoeken.
Op zich herbergen de Caraïbische eilanden in een rijke diversiteit aan zoetwaterleven maar op gebied van vissen moeten we toch vaststellen dat er maar 108 inheemse soorten aanwezig zijn, waarvan bijna 50% endemisch.
De familie Limia bestaat 21 soorten en zijn bijna allemaal terug te vinden op het eiland Hispaniola (Haïti en Dominicaanse Republiek). De Limia heeft sinds jaren een bekendheid in onze aquariums en wordt ook meestal aanschreven als een goede beginnersvis.
Verder ontdekken we Lac Azuei ookwel Etang Saumâtre genoemd (het zoutwater meer). Dit grootste meer van Haïti bestaat voornamelijk uit levendbarende vissen maar we gaan er ook een zeldzame endemische cichlide soort terug vinden (Cichlasoma haitiensis).
Cuba dat met 263 natuurreservaten ongeveer 22% van de landoppervlakte heeft beschermd. Cuba is een groot waterparadijs met meer dan 500 rivieren waarin 64 soorten zoetwater vissen aanwezig zijn. Zo ontdekken we een paar zeldzame endemische soorten zoals de Manjuari en de Cubanichthys cubensis maar het meeste van de soorten gaan we toch terug vinden bij de levendbarende.
Ook in deze voordracht probeer ik jullie weer een verhaal te brengen dat zal gaan over de moeilijke overlevingskansen van de vissen maar daarnaast ook een beetje een aanzet om sommige soorten toch in het aquarium eens te houden.

tel : 0476797253 E-mail :
website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht