BBAT-logo

Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders
KALENDER

schakel-logo
   
 

Detail van geselecteerde activiteit

Dinsdag 2023-05-09 te 20.00 tot en met 2023-05-09

soort aktiviteit :

Voordracht

Glasbaarzen
door Walter Van der Jeught

dit gaat door in :

Zaal Regenboog
Zellaerdreef 2
2820 Bonheiden

en wordt georganiseerd door :

Mechelse Aquariumclub vzw.

Meer inlichtingen :

Glasbaarzen vormen een familie van zoetwater- maar ook veelal brakwatervissen in de orde van de baarsachtigen (Perciformes). Inleidend dan ook een (zeer) korte initiatie over brak water. Het zijn ook typische baarsachtigen qua vorm, voornamelijk doordat de vissen dorsale vinnen in twee delen hebben.

Sommige glasbaarzen moeten in een schooltje gehouden worden gehouden, andere dan weer als enkeling, al zijn deze laatste soms erg schuw. Weer andere zijn nogal agressief of worden tamelijk groot. In deze voordracht overlopen we dan ook de verschillende genera en bespreken de in de handel meest verkrijgbare, of voor het aquarium geschikte soorten uit elk genus.

Ook de aquariuminrichting en geschikte planten, die ook brak water verdragen, voor deze soorten komen aan bod. Er zijn er ook enkele die je NIET mag kopen als verantwoord aquariaan, die passeren ook de revue.

Dit alles in een door Walter live gebrachte voordracht uit twee delen van elk ±90 minuten, met tussenin een pauze. Dit alles aan de hand van vele foto's en video's, met op het einde enkele aquariums om wat ideeën op te doen wat de inrichting betreft. Tot dinsdag!

website :

indien voor deze activiteit bijlagen beschikbaar zijn vindt u ze hieronder

 

Terug naar overzicht